Historien om den svenska julskinkan

Historien om den svenska julskinkan

21/12, 2024 kl. 13:48, av Joe Formgren

Julskinkan – denna ikoniska del av det svenska julbordet – har en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. För många svenskar är den en oersättlig del av julfirandet, en maträtt som förenar tradition och smak på ett unikt sätt. Men hur blev just griljerad skinka en symbol för den svenska julen? Och varifrån kommer denna tradition?

MIX: HG Rådström - Våga tala om självmord

17/9, 2024 kl. 12:11

MIX väljer att gå utanför sina ramar för ett viktigt ämne.  Varje år tar nära 1 500 människor sitt liv, och ytterligare minst 15 000 personer gör försök att avs...

Vem vill ta över Gävlebocken - och få tomten på köpet?

27/8, 2024 kl. 13:47

Inte många känner till att det finns en tomteverkstad i Järvsta utanför Gävle. Den finns på gården hos Per Nordström som i snart 20 år förvaltat arvet efter Bir...

Norrsundet i fokus för grön tillväxt under fullsatt frukostmöte

22/8, 2024 kl. 00:00

Vid en tidig morgonstund den 22 augusti fylldes Gasklockornas historiska lokaler av ett stort antal engagerade företagare och beslutsfattare, alla samlade för a...

Köttkriget på Way Out West – Räddade festivalen från ondskefull matlåda

9/8, 2024 kl. 13:03

Så, det har alltså hänt. I en värld där vi kämpar med klimatförändringar, geopolitiska kriser och pandemier, har vi äntligen hittat den verkliga hjälten. En vak...

Vill ni också vara med i sommarnumret av Företagsbladet?

Vill ni också vara med i sommarnumret av Företagsbladet?

8/5, 2024 kl. 13:47, av Joe Formgren

Snart är det dags för sommarnumret och där hoppas vi naturligtvis att ni också vill vara med. Affärsmagasinet Företagsbladet ges ut 4 gånger om året till alla företag i Gästrikland. Sommarnumret utkommer den 5 juni och manusstopp är den 17 maj.

Vad vill du läsa?
Publicera
Mer läsning
Senaste nytt
Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer