Ett gediget frukostfika, i form av nybryggt kaffe, flera sorters te och rejäla smörgåsar utgjorde inte bara en välkommen energikick utan också ett samtalsämne i sig själva. De som besökte minimässan kunde även ta del av intressanta utställningar och knyta värdefulla kontakter redan innan scenprogrammet drog igång.

Scenprogrammet, som leddes med sedvanlig proffsighet av moderatorn Henrik Harrysson, bjöd på en mångfald av intressanta inslag. Från politiska samstämda uppdateringar av kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande, Åsa Wiklund Lång (S) till inspirerande intervjuer med lokala företagare som Alexandra Geschwindt och Maja Norén som driver bensin- och livsmedelsdestinationen PLOQ i Hagsta, ett par initiativrika UF-företag samt Gasellvinnarna Viktor och Pernilla Lundin som driver Kontrollbolaget delade med sig av sina erfarenheter och insikter. Gefle IF Fotbolls klubbchef Daniel Kraft avslutade kraftfullt med att berätta om fotbollens betydelse för ungdomar och samhället i stort och redovisade genom föreningens insatser socialekonomiska besparingar för Gävle kommun på mer än 20 miljoner kronor per år!

Ett annat uppskattat inslag under frukostmötet var möjligheten till nätverkande och kunskapsutbyte i form av rundabordssamtal på temat; Vem är ert bollplank? Hur skulle ni, vid bordet, kunna stötta varandra och vem tycker du är bäst på att stötta i Gävle? Svaren landade i styrkan med nätverkande samt vikten av mentorskap och att alla borde minst en mentor eller kanske till och med flera. Deltagarna kunde sedan knyta kontakter och utbyta idéer både under minglet efter scenprogrammets slut och vid minimässan. Så det blev sammanfattningsvis en välfylld morgon med tankeväckande diskussioner och nya perspektiv.

Med ett välorganiserat program, gott fika, samt en atmosfär av positivitet och affärsengagemang, kan Näringslivsfrukosten i Gävle utan tvekan räknas som en framgångsrik start på året för näringslivet i regionen. Arrangörerna har lyckats skapa en mötesplats som inte bara ger deltagarna mervärde i form av kunskap och inspiration, utan också bidrar till att stärka det lokala näringslivets gemenskap och framtid. Så låt oss redan nu se fram emot nästa Näringslivsfrukost den 14 maj och fortsätta att bygga starka band och driva affärer framåt tillsammans.

Text och foto:
Joe Formgren
Företagsbladet

Utställare på minimässan var:
Företagarna Gävle
Gävle Företagarföreningar
Bismart UF
Möbelmagi UF
Brynäsbocken UF
Åldersfajten UF
Högskolan i Gävle/Strim
Gefle IF Fotboll
Gefle Dagblad