Föreningens ordförande Stig Jönsson hälsade alla välkomna och de olika aktörerna gick igenom både nyheter, aktiviteter och erbjudanden inför säsongen.
Det kommer bland annat att bli marknadslördagar, flera olika guidade vandringar, musik i Hyttan, safarin samt bil- och MC-träffar i sommar.
– Vi har även i år ett ambitiöst program och flera spännande nyheter vi kommer att presentera under våren, berättar Stig. Det preliminära säsongsprogrammet ser redan mycket spännande ut.

Bland deltagarna medverkade föreningen Hyttan, Axmar Brygga, Axmar Bruksbod, Bed & Breakfast, Axmar Brukscafé och Axmar Kajak. Med på plats var även Peter Rasmussen från VisitTo som tillsammans med entreprenörerna kommer att ta fram prisvärda Friluftspaket och Familjepaket för besökare som innehåller både boende på bed & breakfast, lunch på brukscafét, middag på Axmar Brygga med tilval som olika safarin, paddling och kulturhistoriska guidningar.
– Det ser mycket spännande ut och många positiva nyheter, säger Yngve Persson på Axmar Brygga. Det blir en härlig kraft när entreprenörerna och föreningen har samma målsättning och vi tillsammans kan erbjuda det gäster från både när och fjärran möjlighet att njuta och koppla av i den här unika miljön.

Så ambitionen är hög och förhoppningen är att det skall komma ännu fler besökare i år till ett av Sveriges trevligaste besöksmål. Mitt i Sverige, fast vid kusten, endast 15 minuter från E4.

För mer information
Stig Jönsson: 070-593 04 74
https://www.axmarbruk.se

Om Axmar bruk
Axmar bruk är Gästriklands första och hittills enda kulturreservat. Det omfattar en välbevarad hytta, en vacker engelsk park och hamnområdet med utställningslokal och båthus. Axmar bruk ägs av den ideella föreningen Hyttan, som sköter reservatet på uppdrag av Länsstyrelsen Gävleborg.
Axmar Brygga Havskrog är inrymd i en gammal magasinsbyggnad vid hamnen. Den byggdes på 1870-talet av slaggsten från järnbruksdriften. Axmar Brukscafé finns i den gamla orangeribyggnaden och på bruket finns även Axmar Bruksbod med Bed & Breakfast.
Föreningen Hyttan tillsammans med ett antal offentliga aktörer samt entreprenörerna på orten arbetar aktivt med att utveckla Axmar bruk som besöksmål. Det bygger på vår orörda kultur- och naturmiljö.