Lingbo Textilinredning rankas som marknadsledande i sin bransch, textilier och inredning för kontor och offentliga miljöer. Enligt Tillväxtindex, som mäter och betygsätter enskilda företag, har de nått högsta tillväxtklassen STI-1.
Lingbo Textilinredning ägs och drivs av Åsa och Göran Pierre och totalt är man för närvarande sex anställda. Göran Pierre började inom verkstadsindustrin och och flyttade 1970 till Sandviken för börjat jobba på Sandvik. Men 1976 köpte Göran och hans dåvarande fru Stuvhörnan i Storvik. Efter några år sa Göran upp sig från Sandvik och sedan dess är det textil inredning som gäller.
Görans erfarenheter från verkstadsindustrin, med flera belönade förbättringsförslag, har resulterat i ett eget, patenterat skensystem för gardiner. Panela® kan användas för olika typer av gardiner vilket gör att man slipper byta skenor om man vill byta gardintyp till paneler, wave (”vågade” gardiner), veckbandsgardiner eller draperier.
- Vi arbetar utifrån kundens speciella behov, som kan handla om solavskärmning, rullgardiner, markiser, ljudreglering eller helt enkelt som ren dekor, säger Göran Pierre.
Företaget hamnade i Lingbo av en ren tillfällighet. Åsa är uppväxt i Sundsvall medan Göran är uppväxt i Hallsberg, så det är lika långt till släkten för båda.
Gardinerna tillverkas i Lingbo och man köper bara kvalitetstyger. Över 90 procent av tygerna, som används, är klassade som flamsäkra för offentlig miljö. Alla tyger är testade och godkända för offentlig enligt ÖKOTEX 100, som kollar att det inte finns några skadliga kemikalier eller andra ingredienser.
- Vi får ofta förfrågningar från arkitekter som vill ha förslag på hur man skall lösa olika avskärmningsproblem, berättar Göran Pierre. Till exempel hur man ordnar ljusavskärmning för en rad fönster som var 50 cm breda och flera meter höga, men det fixar vi!
Marcus Pierre och Magnus Lindberg är företagets inredare och svarar även för montaget.
- Eftersom vi har bostaden i anslutning till företaget så räknar vi med att fortsätta att jobba efter pensioneringen, sa Göran Pierre. Framtiden för företaget är förhoppningsvis tryggad genom Markus.
Mer info: http://www.lingbotextil.se