Gävles hetaste jobb!
1/9, 2011 kl. 20:37I sommar har många av oss grillat maten, med varierande framgång, så nu när hösten kommer ställs grillen in. Men hos Mezopotamya är grillen igång hela året och där sitter Muhammed Salom och Shivan Abdulrazak och grillar rätter med anknytning till Mesopotamien, som sträcker sig från Persiska viken, där floderna Eufrat och Tigris rinner ut, ända till Turkiet.
- Alla grillade rätter tillagas med färskt kött på träkolsgrillen, det enda vi förbereder är att marinera köttet eller göra i ordning grillspetten, berättar Muhammed.
Värmen bekommer honom inte så mycket, det gäller att dricka vatten för att kroppen skall må bra. Det är en konst att grilla och den behärskar Mohammed och Shivan.
- Det gäller att ha en bra eld så att det blir en bra glödbädd, säger Shivan.
Börja gärna kvällen med en Meze (förrätt), till exempel Cacik, silad youghurt med gurka, vitlök, mynta och olivolja samt ett gott bröd. Sedan en träkolsgrillad varmrätt kanske en Adana, orientaliskt kryddad lammfärs med hackad paprika och lök, eller Kuzu Sis, marinerat lammspett. På menyn finns också träkolsgrillade kötträtter med europeisk touch och från köket till och med hamburgare!
En sak är då säker, kockarna på Mezopotamya har Gävles kanske hetaste jobb!
Denna artikel är publicerad på CFA Nytt via SvenskPress.se.
Se villkor här »
Kommentarer
Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!