Lägenheten har ett sovrum och ett vardagsrum och rymmer 1-4 personer. Den är belägen på andra våningen i det populära Yamasol-huset, och denna bostad erbjuder allt du behöver för en härlig semester.

Lediga datum i sommar:
Juli 19 - 29.
Augusti 27 - 2 september.

Fördelar som gör er vistelse perfekt

  • Centralt läge: Mitt i hjärtat av Fuengirola, endast 300 meter till stranden.
  • Nära till kommunikationer: Endast 600 meter till järnvägsstationen, vilket gör resor enkla och bekväma.
  • Komfort till rätt pris: Hög standard och prisvärd bekvämlighet.
  • Allt inom räckhåll: Närbutik, gym och pizzeria i samma byggnad. Småbåtshamn och centrum 300 meter.
  • Biluthyrning: Finns bekvämt på andra sidan gatan, men du behöver inte hyra bil tack vare utmärkta tågförbindelser från flygplatsen.
  • Uppvärmd pool: Njut av den året runt, alltid 25°.
  • Härlig utsikt: Andra våningen med utsikt över det inbjudande poolområdet och omgivningarna.
  • Tillgänglighet: Hissar finns för din bekvämlighet.
  • ​​Säkerhet: Portkod och eget kassaskåp i lägenheten.

Perfekt balkongläge

Balkongen i sydvästläge erbjuder både sol och skugga, perfekt för avkoppling oavsett tid på dagen. Strandstolar och pirra ingår, så att du enkelt kan promenera till stranden med all din utrustning.

Marknader och lokal kultur

Ta del av det lokala livet med marknader som hålls tre gånger i veckan, bara en kort promenad från din dörr.
Låt dig lockas av denna möjlighet att uppleva Fuengirola på bästa sätt. Boka din vistelse idag och skapa minnen för livet!
Lägenheten kan hyras från fem dagar till flera veckor.

Se lediga perioder och boka lägenheten här:
https://www.residenciaholidayrentals.com/hyra-38-yamasol.html

Funderingar om lägenheten och Fuengirola i allmänhet:
070-679 79 00


Om Fuengirola
Fuengirola är en av de mest populära turistorterna på Costa del Sol och är särskilt älskad av svenskar. Här finner man en bit av Sverige i solen, med svensk kyrka, skola, mataffär, frisör, restauranger, mäklare och hantverkare. Staden är ett lugnare och billigare alternativ jämfört med sina grannstäder och är känt som den mest barnvänliga orten på Costa del Sol.

Stadens charm och liv

Den äldre delen av staden, runt Plaza de la Constitución, sjuder av liv, särskilt på kvällarna. Här finns många restauranger och barer, perfekt för en kvällspromenad. Fuengirola stoltserar med över 400 restauranger, de flesta samlade längs Calle Moncayo. I centrum hittar man marinan, fylld med båtar i olika storlekar och omgiven av en härlig strandpromenad. Härifrån kan man bege sig på delfinsafari, dykningsturer eller ägna sig åt olika vattensporter. Alternativt kan man slå sig ner på en av de trevliga restaurangerna längs vattnet och njuta av atmosfären.

Staden är präglad av höga flerfamiljshus nära havet, men det finns också charmiga, smala gator med låga villor. Gatorna är kantade av affärer och butiker med förstklassiga faciliteter. Fuengirola har även tre kommunala marknader som säljer färsk frukt, kött, grönsaker och kryddor, samt två traditionella marknader varje vecka. Parque Miramar Shopping Centre är ett stort shoppingkomplex med 160 butiker, barer och restauranger.

Stränder med högsta betyg

Fuengirola är stolt innehavare av flest blå flaggor bland kommunerna på Costa del Sol – sex av sju stränder har fått denna utmärkelse för högsta kvalitet. Stadskärnan kantas av en 8 kilometer lång strand med en inbjudande strandpromenad. Vid stranden finns flera temaparker, och hela området renoverades 1999.

Playa Carvajal är en strand med ungdomlig atmosfär, 1200 meter lång och 20 meter bred med mörk sand och träningsutrustning för kondition och styrka. Playa los Boliches-Las Gaviotas, 3000 meter lång och 40-50 meter bred, erbjuder mörk sand och en avkopplande miljö. Playa Fuengirola i centrum är 1500 meter lång och 30 meter bred med fin gyllene sand. Castillo Playa, nära slottet Sohail, är 800 meter lång och 50 meter bred med mörk fin sand, belägen cirka en kilometer från centrala Fuengirola.

En stad med rik historia

Fuengirolas rötter sträcker sig tillbaka till feniciska, romerska och arabiska civilisationer. I början av 1800-talet byggdes värdshus nära stranden för att erbjuda boende till resenärer och sjömän, vilket ledde till att en liten by växte fram. År 1841 blev Fuengirola självständigt från Mijas, och fiske och jordbruk blev de viktigaste näringarna. På 1960-talet började Fuengirola utvecklas till ett ledande turistcentrum. Av de över 72 000 permanentboende invånarna är 25 % från andra länder.

Sevärdheter att upptäcka

Bio Parc är en central belägen djurpark med tropiska djur från Afrika och Asien som rör sig fritt i en konstgjord regnskog. Här kan man möta lemurer, gorillor och tigrar bland hundratals arter av däggdjur, reptiler och fåglar. Läs mer på Bio Parc Fuengirola.

Parque Acuatico Mijas är ett vatten- och äventyrsland för barn i alla åldrar, beläget lite utanför Fuengirola på väg mot Mijas. Här finns vågmaskiner, vattenrutschkanor, jacuzzi och vattenlekplatser för de små. Läs mer på Aquamijas.

Historiska museet invigdes 2003 och är stadens enda museum. Utställningen är uppdelad i två delar: en som handlar om feniciska, romerska och arabiska artefakter, och en som fokuserar på traditionellt fiske och hantverk.

Borgen Sohail är Fuengirolas främsta historiska sevärdhet. Detta moriska slott, byggt på 900-talet, ligger på en kulle vid den västra stranden. Slottet förstördes av de katolska kungarna men återuppbyggdes på 1700-talet och har sedan dess använts för festivaler, konserter och marknader.

Se lediga perioder och boka lägenheten här:
https://www.residenciaholidayrentals.com/hyra-38-yamasol.html

Funderingar om lägenheten och Fuengirola i allmänhet:
070-679 79 00