Näringslivsfrukosten är ett återkommande evenemang som samlar näringslivets aktörer, politiker och representanter från den offentliga sektorn. Efter vårens framgångsrika evenemang var förväntningarna höga inför höstens upplaga. Arrangerad av Gävle kommun i samarbete med Företagarna Gävle och Gävles företagarföreningar, var förutsättningarna goda för en givande morgon.

Med solen som kikade fram över horisonten samlades 225 företagare och beslutsfattare i den välfyllda Gasklockan. Stämningen var på topp när deltagarna, försedda med kaffe, te och smörgås, minglade, nätverkade och tog del av en minimässa innan scenprogrammet inleddes.

Moderatorn för dagen, Henrik Harrysson, välkänd för många från tidigare evenemang, ledde oss igenom en spännande morgon. Programmet var rikt och mångsidigt, med företagare som delade sina framgångshistorier, Åsa Wiklund Lång som informerade om kommunens utvecklingsplaner och spännande diskussioner om ämnen som inspirerade och motiverade.

Jakob Westerlund berättade om läget för Brynäs IF, Osha Adil Sied prisades för sitt företag Osha´s och Gävle kommun som Sveriges snabbaste kommun när det gäller bygglovs- och detaljplaneprocesser. Ulf Wiik från DB Schenker berättade om deras stora investering i Gävle och poängterade den positiva utvecklingen som pågår i staden.
Fyshusets tyngdlytningsmästarinna Ida Rönn och kollegan Hannes Höghielm bjöd på en hälsosam miniworkout och på tal om sport och motivation, så var det en sann höjdpunkt när skidskyttelegenden och flerfaldiga världsmästarinnan Magdalena Forsberg delade sina tankar om vad som driver och motiverar henne. Det var en inspirerande stund som fick alla att reflektera över sina egna mål och ambitioner.

Därefter fick Gävles egen Ulf Ivar Nilsson, som han själv titulerar sig "diversearbetare i mediabranschen" det välförjänta priset "Bra gjort för Gävle" för sitt gedigna arbete att skriva och berätta om staden i sitt hjärta. Motiveringen löd:
”Med en vass penna och humor har denna person satt fokus på såväl samhällsproblem som udda personer och spännande människoöden i och omkring Gävle. Sedan 1966 har dessutom gävleborna fått sin veckovisa tankeställare från vår pristagare och därmed är personen en lika självklar del av den offentliga debatten i vår stad som kaffet är en självklar del av vårt fika. Att oförtrutet vilja bidra till kunskap, debatt och en fördjupad historie- och lokalkännedom, det tycker vi är Bra gjort för Gävle!”

Dagen avslutades med en prisutdelning där fina priser lottades ut bland deltagarna. Ett perfekt avslut på en mycket lyckad näringslivsfrukost. Även efter det spännande scenprogrammet hade deltagarna möjlighet att besöka minimässan och nätverka med olika företag och organisationer. Här fanns Företagarna Gävle, Gävle Företagarföreningar och Gävle Business Podden representerade. Gävle kommun var på plats med sina enheter för bygglov, internationella relationer och upphandling.

Näringslivsfrukosten var mycket uppskattad och inspirerade och motiverade sannolikt alla som närvarande. En fin möjlighet för näringslivet att komma samman, utbyta tankar och idéer och få insikt i stadens utvecklingsplaner. Evenemanget är ett viktigt inslag i Gävles näringsliv och en tradition som förhoppningsvis vidhålls och fortsätter att utvecklas. Vi ser fram emot nästa Näringslivsfrukost och de möjligheter till samarbete och tillväxt den kommer att föra med sig för Gävles näringsliv.