Korsnäs är kritiska till kilometerskatten
8/9, 2010 kl. 23:59Vi ställde några aktuella frågor till företager inför höstens val. Hur påverkas företagen av utspelen?
1. Hur ser ni på kilometerskatten?
Kilometerskatten är tillväxtfientlig och drabbar både våra underleverantörer på virkessidan och det egna Bolaget avseende in och utleveranser signifikant. Den riskerar att slå ut små företag som vi behöver så väl. Vad som är än mera allvarligt är bristen på förståelse för den stenhårda konkurrenssituation som råder på världsmarknaden, och att skog och stål helt enkelt inte har råd med fler pålagor. Man har heller ingen förståelse för att vi faktiskt behöver basindustri i Sverige och att den står för en stor del av landets förädlingsvärde och bytesbalansen. Ett land kan inte leva endast på att byta tjänster med varandra.
2. Hur ser ni av arbetsgivaravgiften för ungdomar under 26 år?
En höjning av arbetsgivaravgiften för unga är också ett förslag som ökar utanförskapet på arbetsmarknaden. Varför skall unga människor inte få en chans att komma in på arbetsmarknaden? Låt den vara kvar, och sänk gärna arbetsgivaravgiften generellt.
3. Vad är er uppfattning om RUT-avdragen?
RUT avdraget har på ett kraftfullt sätt bidragit till att göra svarta jobb vita, och dessutom skapat många nya arbetstillfällen. Låt det vara kvar, och utöka till fler tjänsteområden.
4. Vad är er uppfattning om ROT-avdragen?
Skall också vara kvar. Bidrar till tillväxten.
5. Vad behöver göras för att förbättra företagsklimatet i Gästrikland?
Vi är på god väg, men det handlar mycket om skolan. Det gäller att våra utbildningar på alla nivåer bidrar att motivera våra ungdomar att våga ta steget och starta eget, eller börja jobba för någon annan som gör det. Vi behöver många små och medelstora företag för att kompensera för de stora som drar ned. Men det börjar med våra egna och ungdomarnas attityder, att företagande är bra och nödvändigt, och att de som startar företag gör något bra för Sverige och Gästrikland.
Denna artikel är publicerad på CFA Nytt via SvenskPress.se.
Se villkor här »
Kommentarer
Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!