Kjell Gunnarsson, verksamhetsledare på StyrelseAkademien Gävleborg gick igenom grunderna när det gäller styrelsearbetet och regelverken, kompetensbehov, ansvar samt styrning och strategi.
Därefter tog en panel bestående av de erfarna styrelseledamöterna Jonna Burefjord, Åsa Malmström, Sara Åhnstrand och Pernilla Lundin (fd Eriksson) plats och gav en initierad inblick i deras uppdrag och vad som gjorde att de valde att kliva in i en styrelse. De berättade även om sina drivkrafter i styrelsearbetet vilket var mycket uppskattat med flera frågor från de intresserade åhörarna.
– Fantastiskt kul att se så många styrelseintresserade kvinnor på den här inspirationskvällen, säger Kjell. Många av deltagarna jobbar redan i dag i styrelser och har en väldigt bra erfarenhet, andra är nyfiken på hur man kan utveckla sig inom styrelsearbetets område. Att det finns ett stort intresse märktes bland annat av alla inspirerande berättelser och de frågor som kom upp. Med den här kvällen kan vi lätt se att det finns en god tillgång på kvinnlig styrelsekompetens. Från Styrelseakademien hjälper vi naturligtvis till både med vidare kompetensutveckling och vi finns också till hands för att hjälpa till med att komma igång med styrelsearbetet, både utifrån den enskilde och företaget/föreningens behov.

Efter träffen bjöds det på utsökta snittar och alkoholfritt bubbel när de 40-tal gästerna minglade tillsammans med arrangörerna och panelen i de trivsamma lokalerna på DoSpace, Drottninggatan i Gävle.

– En riktigt bra kväll! Vilka kvinnor vi har i vår närhet, väldigt inspirerande.
Malin Englund, Ordförande i MIX - Marknadsföreningen i Gävleborg

– Inspirerande att samla så många kvinnor som är engagerade idag eller vill öka sitt engagemang i styrelser. Det behövs och gav en otrolig energi att vara en del av!
Starkast avtryck är den starka viljan och engagemanget att hjälpas åt för att öka det kvinnliga deltagandet i styrelsearbeten i Gävle och Gävleborg.
Linnea Larsson, Community Manager, Everone

– Jag tyckte det var så otroligt glädjande att se att så många kom till kvällen och att alla var så engagerad i frågan som vi belyste. Det visar att det inte är brist på engagemang utan kanske snarare handlar om att vi behöver skapa fler möjligheter till matchning mellan de som vill engagera sig mer i styrelsearbete och de bolag som skulle kunna ha nytta av deras kompetenser. Jag känner mig hoppfull över att vi kan få en till en förändring och på så sätt skapa bättre förutsättningar för alla bolag i Gävleborg. Möjliggör vi att fler bolag tar in externa styrelseledamöter och drar nytta av deras kompetens kommer vi se resultatet av det på sista raden i resultatrapporten. Det är jag övertygad om.
Elin Bogren, Regional manager & CCO, DOSPACE

Arrangörer:
Kjell Gunnarsson, Styrelseakademien
Lisa Wärn, Svea Green Foundation
Elin Bogren, Dospace
​Alexandra Bennström, Swedbank

Medlem i StyrelseAkademien Gävleborg 1600:-/år inkl. moms:
https://www.styrelseakademien.se/kalendarium/bli-medlem/

För mer information och kontakt:
Kjell Gunnarsson | Verksamhetsledare
StyrelseAkademien Gävleborg
Komyravägen 1 | 816 31 Ockelbo
076-051 35 81
kjell.gunnarsson@styrelseakademien.se
www.styrelseakademien.se


Artikeln är publicerad för foretagsbladet.se i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt skicka pressreleaser till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till presstjanst.se i samarbete med nyhetsbyrån svenskpress.se.