Jag gick dit med mobilen för att dokumentera lite av utställningen genom att ta några bilder och intervjua initiativtagarna och författarna. De delade glatt med med sig av de gemensamma kunskaperna som möjliggjort det här fina projektet som resulterat i både en bok och separat utställning på Länsmuseet Gävleborg. Resultatet är bild och ljud i en helt ny men enkel presentationsform.

Presentationen
Ni får alltså se ett bildspel gjort i världens sannolikt enklaste presentationssystem: Pixelvoice - bilder som kan tala. Ett helt nytt sätt att visuellt dela med sig av kunskap, fakta och berätta historier på. Ett svenskt IT-projekt som öppnas upp för allmänheten våren 2023.

Se presentationen med flera bilder och berättelser på länken här https://cutt.ly/D6YLl7r

Historier för generationer
Publicera talande bilder och dela med dig av historien eller informationen bakom bilden. Perfekt till släktforskningen, den guidade turen eller varför inte sätta er egen berättarröster till de gamla bilderna i familjealbumet?
Med Pixelvoice kan du låta dina barn-barns barn lyssna på din berättarröst, skapa album för generationer och tala in er historia.

Tips för presentationen
Sitter ni framför datorn så klicka på Autoplayknappen istället för vanliga playknappen så spelas hela bildspelet upp i en följd. Sedan kan ni klicka längst ut till höger så har ni fullskärmsläge och kan luta er tillbaka och njuta av rundturen.

Varför gjorde jag inte en film i stället?
Just den här presentationen kanske hade varit lika enkel att filma och sedan redigera ihop till fem minuter film. Men sedan kommer den stora skillnaden. Att redigera om filmer och byta ut där de är publicerade är både arbetsamt och kostnadskrävande. Däremot är ju en presentation i Pixelvoice ett antal bilder som ligger i ett album. Att lägga till fler bilder gör ni enkelt på någon minut. Att komplettera enskilda bilder med ljudmarkörer eller att ändra ordningen på bilderna i presentationen är lika enkelt.

Samarbeten med besöksdestinationer och publicister
Vi söker nu ett antal besöksdestinationer som är intresserade av att göra enkla presentationer som PR för sina verksamheter.
Ni kommer i en inte alltför avlägsen framtid även att kunna ta betalt för hela eller väl valda delar av er presentation och på det sättet säkra en passiv löpande intäkt för er verksamhet. Vi söker även samarbeten med er som sitter på olika bildarkiv och på detta sätt vill ge ord och ljud till er bildskatt.

För mer information se
Pixelvoice.se

För information om presentation och produktion
Joe Formgren
070-679 79 00
Formgren.com

PS. Tjänsten är kostnadsfri att prova på https://pixelvoice.se/registrering
Däremot så är det en del barnsjukdomar och buggar kvar så är ni sugna på att göra en egen presentation - börja gärna med att höra av er och delta i något av Pixelvoices kostnadsfria webbinarium.