Innan matchstart hälsade StyrelseAkademiens verksamhetsansvarige i Gävleborg Kjell Gunnarsson alla välkomna innan vi fick lyssna på Monitor ERP Systems fantastiska utveckling som bolag. VD Morgan Persson, bror till grundaren Åke Persson, presenterade på inspirerande och upplyftande sätt om företagets verksamhet och högt uppsatta mål. Idag finns man i ett 10-tal länder och inom några år ska omsättningen nå en miljard kronor. För att göra det möjligt behöver företaget växa med hundratals kompetenta medarbetare. Systemingenjörer sökes nämligen med ljus och lykta. Så för Hudiksvallsföretaget var det ett strategiskt val att söka samarbete med Brynäs och sätta sitt namn på Sätraåsens hockeytempel då man dammsugit i princip hela Hälsingland på kompetens. Styrelsens ordförande Jan Carlsson, för övrigt nominerad till StyrelseAkademiens Guldklubba 2022, avrundade med att ge sitt perspektiv på värdet av externa ledamöter i ett ägarlett bolag.

Brynäs IF i form av klubbdirektör Håkan Svedman och Jakob Westerlund, regionalt utvecklingsansvarig berättade om sin verksamhet och förutsättningarna inför kvällen match.
– Att driva ett hockeylag är i grunden som att driva vilken verksamhet som helst, menade Håkan, med ett förflutet som Sverigechef på IKEA. De stora skillnaden är dock den emotionella delen där känslorna verkligen svallar i takt med de sportsliga resultaten. Sedan är det värdet på verksamheten och som naturligtvis fluktuerar i takt med prestationen och spelarnas insatser på isen.
Jakob kompletterade bilden av Brynäs som mer än bara ett hockeylag och gick igen partnerskapets möjligheter med hållbarhetsarbetet och samhällsengagemanget kopplat till exponeringen tillsammans och möjligheterna till nätverkande och affärer.
– Fantastiskt intressant nätverksträff när två av länets mest framträdande varumärken möts på Monitor arena. Det är inte många chanser man från att se och höra utvecklingsresan från dessa två högintressanta verksamheter, säger Kjell Gunnarsson. Så olika men ändå i grunderna rätt lika när det gäller att jobba med ledning och utveckling av respektive verksamheter.  Från Styrelseakademien får vi tacka för den intressanta kvällen som avslutades med en spännande hockeymatch där Brynäs var en hårsmån från att ta hem det men förlorade med en snöplig uddamålsförlust i förlängningen. Sånt är livet inom sportens värld.

Sammanfattningsvis en mycket givande afton som avrundades med en härlig grillbuffé i Skybar och en onödigt spännande match. Våra tigrar hämtade upp ett 0-2 underläge till oavgjort och ägde större delen av matchbilden, puckinnehav och en förkrossande övervikt i skottstatistiken. Tyvärr tog närkingarna den viktiga extrapoängen så de sista omgångarna av den här säsongen blir en riktig rysare för oss Brynäsvänner. Och vi är många - närmare 500.000 spridda över hela vårt avlånga land.